Sahte savcı ve polis suçüstü yakalandı

Sahte savcı ve polis suçüstü yakalandı
Mersin’de kendisini savcı ve polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen A.Ş.M, suçüstü yakalandı. Şikâyetçi S.K’nın evine altın, döviz ve paraları almaya giden zanlı etrafta önlem alan polis ekiplerince kıskıvrak yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MERSİN İZ HABER

Mersin’de kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı belirlenen A.Ş.M, mağdurun evine döviz, altın ve paraları almaya gittiği sırada etrafta önlem alan polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre 65 yaşındaki S.K’yı kendilerini Polis-Savcı olarak tanıtan şahıslar arayarak, kimlik bilgilerinin kuyumcu soygununda kullanıldığını söylenip üzerinde korku ve panik yaratıldı. Dolandırıcı, mağdurdan ikametinde bulunan para ve altınların talep edildiği ve eve gelecek olan polise teslim edilmesini istedi.

KUŞKULANDI, POLİSE BAŞVURDU

S.K’nın durumdan şüphelenmesi üzerine polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri mağdurun ikameti ve çevresinde tedbir aldı. Dolandırıcı A.Ş.M, mağdur S.K’nın evinde kendisinden 111 sin 500 TL, 325 EURO, bin 15 DOLAR, 42 adet çeyrek, 17 adet yarım, 19 adet tam ve 1 adet Cumhuriyet altını, 1 adet 22 ayar bilezik alıp dışarıya çıktığı anda suçüstü yakalandı.

POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ

Para ve altınlarına yeniden kavuşan S.K, başarılı operasyon nedeniyle polis ekiplerine teşekkür etti. Polis, vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarında dikkatli davranmasını, kendilerini savcı veya polis olarak tanıtan kişilere inanmaması uyarısında bulundu.
Mahkemeye çıkartılan 20 yaşındaki A.Ş.M çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.