Başkan Can, güven tazeledi

Başkan Can, güven tazeledi

MERSİN İZ HABER

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube 4.Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Sinan Can, seçimi kazanarak güven tazeledi. 
Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube 4. Olağan Genel Kurulu'na Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Çoluk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Özalp Önal, Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, üyeler, oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Genel kurulda konuşan Başkan Sinan Can, kentlerde yaşayan ve üreten her kesim için çağdaş konfor ve ekolojik değerlere sahip koşullarına yaşam alanlarının arttırılması, barınma ve yaşam alanlarının oluşturulmasına yönelik nitelikli kentsel mekânın yaratılmasına önem verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Can, “Çevre dostu koşullara sahip, çevre sorunlarının artmasına müsaade etmeyip gerekli ve yeterli miktarda yaşam alanlarının yaratılması ve çevre mücadelesi vermek yalnızca meslek odalarının değil, tüm sivil toplum örgütlerinin ve özellikle bu hizmetleri sunmakla görevli kamusal iradenin takip etmesi gereken konulardır” dedi.
Başkan Can, yeni dönemde yapacak çalışmaları ise maddeler halinde şöyle sıraladı:

-Kentimizde önemli bir yapısal problem haline gelen Nükleer Güç Santrali inşasına karşı mücadele etmek.

-Mersinlileri kentin akciğerleri olarak niteledikleri Atatürk Parkı'nın korunması ve halkın etkin olarak kullanılması özelindeki sahil bandında inşası süren Mersin Limanı Genişleme Çalışmalarına karşı mücadele etmek.

-Mersin'in Silifke ilçesine yaklaşık 32 km mesafede yer alan nitelikli ekolojik özelliklere sahip Tisan Adası'nda yapılaşmanın durdurulmasına yönelik karşı mücadele etmek.

-Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi statüsündeki Göksu Deltasına zarar vereceğini düşündüğümüz yatırımların başında gelen Taşucu SEKA limanı genişleme projesi ve Serbest Bölge yapımının planlanmasına karşı mücadele etmek.

-Kontrolsüz ve yaşam alanlarına yakın mesafelerde yapılması planlanan maden ocakları yatırımlarına karşı mücadele etmek.

-Her yıl arttığını raporlar ile yayınladığımız Mersin İli Hava Kirliliği gün sayısının azaltılmasına yönelik kurumları ve yurttaşları göreve çağrılması yönelik çalışmalar yapmak.

- Kentimizin iklim değişikliği ve kuraklık ile karşı karşıya kaldığı noktada teknik ve sosyal yönlerle doğal afetlerin minimize edilmesine yönelik çalışmaları.

-Kentimizde var olan yapı stoğunun sağlıklaştırılması ve depremlere karşı daha dirençli hale getirilmesine yönelik çalışmaların teşvikine yönelik çalışmalarımız,

-Doğal sit alanlarının korunması ve tarımsal alanların yapılaşmaya açılmamasının önüne geçilmesine karşı mücadelemiz, devam edecektir.

 Tek liste ile gidilen olağan Genel Kurul’da seçilen yönetim kurulu ve görev dağılımı şöyle:
Şube Başkanı: Dr. Sinan Can, Şube Sekreteri: Yakup Berkay Işık, Sayman: Şeyda Töp, Üyeler: Gülşah Albayrak, Nazım Gören ve Emre Tütüncü.