Mersin’in rüyası gerçek oldu: MERLİM raflarda

Mersin’in rüyası gerçek oldu: MERLİM raflarda

MERSİN İZ HABER

Türkiye’nin limon ihtiyacının karşılandığı Mersin’de, markalaşmış bir narenciye içeceği eksikliği giderildi. Mersin ismiyle üretilen ve tüm yurtta ve hatta yurtdışına satılacak bir limonata markası her Mersinlinin rüyası olurken, bu alanda atılan adım olumlu sonuç verdi. Merlim ismiyle üretilen Mersin limonatası 5 Mart’ta birçok satış noktasında raflardaki yerini alacak.
Konuyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya MEP Başkanı Servet Özkaya, Ziraat Odası başkanı Musa Mutlu, MEPİAD Başkanı Özcan Demir, Turunçgiller Konseyi başkanı Kemal Kaçmaz, Mali Müşavirler Odası başkanı Emin Levent Türkili ve MGC Başkanı Kaya Tepe ile uzun yıllardır limonun markalaşması için çaba göstermesiyle bilinen Fatih Alkar katıldı.

Yıllardan beri ‘markalı bir Mersin limonatası olsun’ diye çırpınmasıyla bilinen Fatih Alkar, “Benim ve birçok Mersinlinin hayaliydi, rüyasıydı. Gerçekleşti. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Limonatamız tamamen organiktir, içinde hiçbir katkı maddesi yoktur. Tüm yurttaşlarımızın Mersin yöneticilerinin ve kitle örgütlerinin desteğini bekliyoruz” dedi.
Toplantıya katılanlara limonata ikram edildi.