Uçan tekme sanığı babanın tutukluğuna devam kararı

Uçan tekme sanığı babanın tutukluğuna devam kararı

MERSİN İZ HABER

Mersin’de otobüste engelli Ramazan Polat ve eşi Hamdiye Polat’ın, darp edilmesiyle ilgili davanın 3’üncü duruşması yapıldı. Yapılan duruşmada sanık okul müdürü İsmet Turan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Çocuk Mahkemesi’nde yargılanan oğlu A.O.T ise tahliye edildi.
Mersin’de 15 Aralık 2023 tarihinde meydana gelen yaşlı çiftin otobüste darp edilmesiyle ilgili davanın 3. duruşması Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Ramazan Polat ve eşi Hamdiye Polat, mazeret bildirerek katılmadı, tarafların avukatları ise hazır bulundu.

BERAATİNİ İSTEDİ

Tutuklu sanık İsmet Turan, duruşmaya Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Turan, hâkimin, ’Ramazan Polat’ın kendisini ruhen savunacak durumda olmasına karşın bedenen savunamayacak durumda olduğu’ şeklindeki raporu ve ’Hamdiye Polat’a küfür ettiği’ iddiasına yönelik söyleyeceği bir şey olup olmadığını sorması üzerine, "Kendini savunamıyor kısmı ile alakalı olarak şunu söyleyebilirim. Otobüste o kadar küfrediyordu ki eşi ağzını kapatıyordu. İlk küfrü de kendisi etti. Rapor gerçekleri yansıtmamaktadır. Raporu kabul etmiyorum. Bahse konu sözleri kullanmış olabilirim ama şu an için hatırlayamıyorum" diye cevap verdi.

"CANAVARCA HİSLE İŞLENMİŞTİR"

Ramazan Polat’ın avukatı Hasan Hüseyin Öztürk ise otobüsteki kamera kayıtlarına göre, hakaret ve bağırma eylemlerinin İsmet Turan ve oğlu A.O.T tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Müvekkilimin önceki celselerde görüleceği üzere olay sonrasında konuşma zorluğu çekme yönünden de süreklilik meydana gelmiştir. Bu sebeple ’nitelikli kasten yaralama’ hükümlerinin uygulanma ihtimaline binaen yeniden rapor alınması yönünde sevkini talep ediyoruz. Yine bu maddenin uygulanma ihtimaline binaen konuşmasında sürekli bozulma meydana geldiği tespit edilirse, suçun alt sınırı da değişeceğinden İsmet T’nin tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz. Suç canavarca hisle işlenmiştir. Müvekkillerim şu an hazır olmadıklarından dolayı gelecek celse savunmalarının alınmasını talep ediyoruz. Olası tahliye durumunda müvekkillerimin zarar görme ve sanığın kaçma şüphesi bulunduğundan tutukluluk halinin devamı talebimizi yineliyoruz" diye konuştu.

SAVCI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

Duruşmada daha sonra İddia makamı Cumhuriyet savcısı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında ’Ramazan Polat’ın konuşma zorluğu bulunup bulunmadığı, varsa bunun olaydan sonra meydana gelip gelmediği hususunda rapor alınmasını’ mahkemenin takdirine bıraktıklarını, İsmet Turan’ın tahliye talebinin ise reddini talep etti. Avukat beyanlarının ardından mahkeme heyeti, Ramazan Polat ve Hamdiye Polat’a yönelik zorla getirme emri düzenlenmesine, Ramazan Polat’ın müdafisinin genel rapor aldırılması yönündeki talebinin dosya kapsamında bulunan detaylı raporlar dolayısıyla reddine, İsmet Turan’ın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

17 YAŞINDAKİ SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mersin 2. Çocuk Mahkemesi’nde kapalı olarak görülen duruşmada ise tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet Turan’ın 17 yaşındaki oğlu A.O.T. için ’kaçma şüphesi’ olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verildi.