Mersin kırmızıya büründü: Seçer büyük fark attı

Mersin kırmızıya büründü: Seçer büyük fark attı

MERSİN İZ HABER

31 Mart Yerel Seçim’in kesin olmayan resmî sonuçlarına göre CHP Mersin’de elde ettiği başarıyla il haritasını kırmızıya büründürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ezici bir farkla seçimi ikinci kez kazanan oldu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP’li Başkan Vahap Seçer, Tarsus’tan Anamur’a kadar tüm ilçelerde oyunu büyük ölçüde artıran taraf oldu. Sonuçları ekibiyle birlikte takip eden Başkan Seçer, açıklanan sonuçlarla birlikte büyük sevinç yaşadı. Seçer, sosyal medya hesabından ise “Çok güzelsin Mersin” paylaşımı yaptı.

AKDENİZ’DE DEM TOROSLAR DA CHP

Mersin’de açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre AKP’de bulunan Akdeniz Belediyesi’ni DEM’in eş başkan adayları Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan, yıllardır MHP’nin elindeki Toroslar’ı da CHP Adayı Abdurrahman Yıldız kazandı. CHP’de Yenişehir’de Abdullah Özyiğit, Mezitli’de Ahmet Serkan Tuncer, Silifke’de Mustafa Turgut seçimi kazanan isim oldular. Erdemli’de ise CHP Adayı Mehmet Mavi ile Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Kara arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor.

BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI 

Mersin'de seçimi kazanan CHP'li Başkanlar Özgecan Aslan Meydan'nında düzenlenen kutlama programında konuştu. Binlerce kişinin katıldığı coşkulu kalabalığa, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, seçimi kazanan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra Büyükşeahir Belediye Başkanı Vahap Seçer konuştu. Yoğun ve yorucu bir seçim maratonunndan yüzü gülen taraf olarak çıktıklarını belirten Seçer, emeği geçenleri kutladı. Seçer, seçimi kazanan başkanların da isimlerini tek tek okuyarak, 'Sizlere selamlarını getirdim' dedi. Seçim sonuçlarının iktidara 'Dur" dediğini vurgulalayan Seçer, partisinin ülke genelinde aldığı başarılı sonuçların önemine işaret etti.
Başkan Seçer ve parti yöneticileri ve ilçe belediye başkanlarıyla ellerini kaldırırak zafer pozu verdi.