Büyükşehir 23 Nisan sevincini kente yaydı

Büyükşehir 23 Nisan sevincini kente yaydı

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin coşku dolu 23 Nisan kutlamaları Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerine ve Çocuk Atölyelerine taşındı. Çocuklar bayramı kapsamında gerçekleştirilen kutlamalarda şarkılar söyleyip, dans gösterileri yaptı. Büyükşehir’in kurs merkezlerinde ise düzenlenen sandalye kapmaca, halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı gibi geleneksel oyunlarla öğrenciler hem 23 Nisan’ı kutladı hem de sınav stresi attı. 

MİNİKLER 23 NİSAN SEVİNCİ YAŞADI

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Çocuk Gelişim Merkezlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi başta olmak üzere kentteki tüm çocuk gelişim merkezlerinde ve çocuk atölyelerinde düzenlenen 23 Nisan’a yakışır kutlamalara ailelerin de ilgisi yoğun oldu. Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerde çocukların mutluluğuna Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ortak oldu. Bando ekibi eşliğinde dans gösterilerine başlayan minikler yaş gruplarına göre şiir okuyup dans gösterilerini sundu. 23 Nisan hatıra köşesinde aileleriyle fotoğraf çekilen çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi. 

“HER SENE OLDUĞU GİBİ BU SENE DE BU COŞKUYU SÜRDÜRÜYORUZ”

Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, 23 Nisan kutlamalarını eş zamanlı olarak tüm çocuk gelişim merkezlerinde ve çocuk atölyelerinde yaptıklarını ifade ederek, “Bu kutlamalara aylar öncesinden Atatürk'ün bizim için yaptığı yenilikler, Atatürk'ün bir lider olarak bizim hayatımızdaki öneminden bahsederek başladık. Ardından da çocuklarımız; öğretmenleriyle birlikte etkinliklerine, danslarına hazırlandılar ve bugün ailelerine coşkuyla sergilediler. Eş zamanlı olarak Büyükşehir Belediyesi çocuk atölyelerimizde de aynı coşku ve kutlamalar devam ediyor. Biz her sene olduğu gibi bu sene de bu coşkuyu sürdürüyoruz. Tüm çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi. 

KURS MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİ DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞADI

Bu arada, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde de 23 Nisan heyecanı yaşandı. LGS’ye hazırlanan kurs merkezi öğrencileri için düzenlenen etkinliklerde geleneksel sokak oyunları oynandı. Sandalye kapmaca, yumurta taşıma, çuval ve hata çekme yarışı yapan öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı.