(ÖZEL)-MHP’li Belediyede kasa tamtakır, yolsuzluk ve usulsüzlük diz boyu

(ÖZEL)-MHP’li Belediyede kasa tamtakır, yolsuzluk ve usulsüzlük diz boyu

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Erdemli ilçesinin MHP’li Belediyesi’nin talan edildiği iddia edildi. Kasası tam takır olan belediyede, yolsuzluk ve usulsüzlük yapılarak talan edildiği konuşulurken, kasasında sadece 90 bin TL para bulunduğu ortaya çıktı. İdare bünyesinde yapılan ön incelemede seçimden 1 ay önce kesilen ve usulsüz faturalar pes dedirtirken, 670 milyon borcu ortaya çıkan idare üzerinden iş insanı Ali Çortul’a yüklü miktarda fatura kesildiği, eski başkan Mükerrem Tollu ile yeni Başkan Mustafa Kara’nın da kullandığı makam aracının da aynı iş insanına ait olduğu öne sürüldü.

BAŞKAN KARA’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen, belediyenin borcu resmi olarak açıklanmadı. Ancak, belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre seçimden bir ay önce şişirilen hayali faturalarla borcun 670 milyona ulaştığı belirtiliyor. Adeta uçan kuşa borçlu olan Belediyenin içinde bulunduğu mali kriz, yolsuzluk ve usulsüzlükler ilçede günün konusu oldu. Makamına oturduktan sonra yaptığı ön incelemede belediyenin içler acısı durumunu görünce büyük şaşkınlıkla hayal kırıklığı yaşayan çiçeği burnunda Başkan Mustafa Kara’nın, durumdan hoşnutsuzluk duyduğu ve konuya ilişkin atacağı adımlar üzerinde yoğunlaştığı ifade ediliyor. Başkan Kara’nın kısa süre içinde belediyenin içinde bulunduğu mali tablo ve yaşanan usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.  

DEV PARKARTLA AÇIKLANACAK MI?

Seçimden hemen sonra Mersin’de Silifke, Akdeniz belediyelerinin de aralarında bulunduğu Türkiye’deki çok sayıda belediye başkanı geçmişten kalan borçları dev pankartlarla açıklamıştı. Borç içinde yüzen çoğu AKP’li ve MHP’li belediyelerin içinde bulunduğu borç krizi, günlerdir kamuoyunda tartışılırken gözler kasası tam takır olan Erdemli Belediyesi’ne çevrildi. Kasasında sadece 90 bin TL olan ve borcunun ise 670 milyona ulaşan Erdemli Belediyesi’nin de bunu dev pankartlarla açıklayıp, açıklamayacağı merak konusu oldu. Seçimlerin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen, Erdemli Belediyesi’nin borcunu resmi olarak açıklamaması birçok soru işaretlerine neden oldu.

HAYALİ FATURA İDDİASI

Görev yaptığı sürede uygulamaları, özel hayatı ve kişisel menfaatlerine dönük icraatları ile sık sık gündeme gelen Mükerrem Tollu’nun seçimden 1 ay önce bazı kişilere kestiği 200 milyonluk faturalar da ortaya çıktı. Bu kişiler arasında yer alan Ali Çortul’un AUDİ marka 33 VV 033 plakalı makam aracının ruhsatının üzerinde bulunması da akıllara durgunluk verdi. Ali Çortul’un 3 adet kepçesinin iş yerinin önünde bulunmasına rağmen, belediyeye çalışmış gibi işlem yapılarak, yüksek miktarlarda fatura kesildiği de ileri sürülüyor.

MÜFETTİŞ İSTENECEK Mİ? 

Göreve başladıktan sonra önünde boş kasa bulan Başkan Mustafa Kara’nın ortaya çıkan yolsuzluk, usulsüzlük iddialarının üzerine kapatıp kapatmayacağı da kamuoyundaki yerini koruyor. Başkan Kara’nın, ayyuka çıkan usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının kapsamlı olarak araştırılmasına yönelik İç İşleri Bakanlığı’ndan müfettiş isteyip istemeyeceği de konuşuluyor.

İNŞAAT FURYASI TAMGAZ, MAKAM ARACININ RUHSATI NEDEN İŞ İNSANININ ÜSTÜNDE?

Eski belediye başkanı Mükerrem Tollu'nun AUDİ marka 33 VV 033 plakalı makam aracının iş insanı Ali Çortul’a ait olması üzerindeki esrar perdesi aralanmayı bekliyor. Öte yandan sorumluluk sahası Çeşmeli'den, Kızkalesi'ne kadar olan Erdemli Belediyesi sınırları içindeki yapılaşma son hız devam ediyor. Sahil ve D-400 yolu üzerinde yaşanan inşaat yoğunluğu ile ilgili verilen ruhsatlar için de belediyeye yüklü miktarlarda bağış yapıldığı da biliniyor. Yapılacak kapsamlı bir soruşturmada söz konusu bağışların akıbetinin de ortaya çıkacağı belirtiliyor.

ESKİ BAŞKAN TOLLU, ‘Tİİ’YE ALINMIŞTI

15 yıl aralıksız başkanlık yapan Mükerrem Tollu’nun asfalt çalışması yaparken, bunu belediyenin asli görevi olmasına rağmen, kamuoyuna büyük hizmetmiş gibi yansıtması, komedi olarak yorumlanmıştı. Sosyal medyada gündem olan Tollu, bu nedenle "Tİİ" ye alınmıştı. Erdemli'de belediyenin asli görevi, asfalt çalışmasından başka bir hizmet yapmayan Tollu yönetimindeki belediyenin kasasının boş olması ve 670 milyon borç olması, ayrıca belediye başkanının makam aracı olan AUDI'nin ruhsatının iş insanı Ali Çortul’un üzerinde olması, belediyenin parasının nereye harcandığı, kamuoyunda en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Erdemli belediyesinin borcunun 670 milyon olması ve kasasının tam takır olması akıllara bu paranın nere gittiği düşünülürken, eski belediye başkanı Mükerrem Tollu'nun çıkıp kamuoyuna açıklama yapması da bekleniyor.

MÜDÜRLER GİDECEK Mİ?

Öte yandan, seçimlerin üzerinde 1 ay geçmesine rağmen, Mükerrem Tollu'nun ekibi olarak bilinen mevcut müdürlerin yerine temiz, yıpranmamış yüzlerin gelmesi beklenirken, Başkan Mustafa Kara'nın, mevcut müdürlerle devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Özellikle belediye odasında güvenlik kamerası olmayan tek yer olarak bilinen İmar Müdürü Kürşat Aras ile devam mı? edilecek yoksa yeni müdürle mi devam edileceği ise merak ediliyor. Kürşat Aras’ın bir süre önce de saldırıya uğradığı ve bu nedenle de aracının hurdaya çıktığı da iddia edilmişti.