Mersin’deki kadın kooperatifleri bir araya geldi  

Mersin’deki kadın kooperatifleri bir araya geldi   

MERSİN İZ HABER 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Kadın Kooperatifleri Birliği (SİMURG) ortaklığında yürütülen ‘Türkiye’deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında, Mersin’den Kadın Kooperatifi’nin organizasyonunda Kadın Kooperatifleri bir araya geldi.
Moderatörlüğünü Mersinden Kadın Kooperatifi Ortağı Berrin Yorgun’un yaptığı toplantıya Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kooperatif ortakları, KEDEV Ağ Geliştirme ve Savunuculuk Yetkilisi Ayşe Temiztaş ve hem merkez ilçelerde hem de Silifke, Anamur ve Mut’ta faaliyetlerini sürdüren 16 kadın kooperatifi katılım sağladı. Toplantının ilk bölümünde Mersin’den Kadın Kooperatifi tarafından projenin amacı ve temenniler, Aslı Durmuşoğlu’nun Mersinden Kadın Kooperatifi ile birlikte yürütmüş oldukları kurumsallaşma çalışmalarını anlatması, kooperatiflerin de kendilerini tanıtarak faaliyet alanlarını aktarmasıyla tamamlandı. İkinci bölümde ise KEDV Ağ Geliştirme ve Savunuculuk Yetkilisi Ayşe Temiztaş, sürdürülebilir iş birlikleri, kooperatifler arası güçlü bir iletişim ağının kurulması için bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

“AMAÇ KOOPERATİFLER ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN ARTIRILMASI VE KALICI HALE GETİRİLMESİ”

Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, ‘Türkiye’deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında kalıcı iş birliği oluşturmak için, Mersin’deki kadın kooperatifleri ile bir araya geldiklerini anlatarak, “Mersinden Kadın Kooperatifi olarak, projenin içerisinde Mersin’deki kadın kooperatifleri arasındaki iş birliğinin oluşması konusunda destek veriyoruz. Bu projenin amacı, kooperatifler arasındaki iş birliğinin artırılması ve bunun kalıcı hale getirilmesi. Toplantımızın sonucunda bir çıktı olacak. Kooperatiflerimizin mevcut durumları, beklentileri, sorunları konusunda veriler elimizde olacak ve bunlar raporlanacak. Bundan sonraki aşamada, iş birliği ağının oluşturulması konusunda KEDV ile bir çalışma olacak ve kooperatiflerimizin bu iş birliğinden sonra daha güçlü, sesini daha iyi duyurabilen bir yapı haline gelmesine katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.

BOZDOĞAN: “KOOPERATİFLER BİRLEŞTİKÇE BÜYÜYECEKLER”

Mersin’den Kadın Kooperatifi Kurucu Ortağı Eylem Bozdoğan, ‘Türkiye’deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi’ projesi konusunun daha önceden planladıkları faaliyet alanlarını kapsadığını ifade ederek, “Bizim için kooperatiflerin sürdürülebilirliğinin en önemli temellerinden bir tanesi, iş birliği yapabilmektir. Bunu tabii ki biz Türkiye genelinde yapmak istiyoruz, ancak önce yerelde başlamak gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden bugün Mersin’de kurulmuş 23 kadın kooperatifinin 16’sıyla beraberiz. Bu birlikteliğimizin amacı da sürdürülebilir iş birliği ve iletişim sağlamak” diye konuştu.

“AĞ OLUŞTURMA, ESAS OLARAK DENEYİM PAYLAŞIMI SAĞLIYOR”

KEDV Ağ Geliştirme ve Savunuculuk Yetkilisi Ayşe Temiztaş, Mersin’deki kadın kooperatiflerinin öncelikli ihtiyaçlarını belirleyip çözüm önerileri getirdikleri ve bir eylem planı hazırlayarak planlama yapacakları iş birliğine dayalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Mersin’den Kadın Kooperatifi çok iyi çalışmalar sürdürüyor. Çok güçlü bir kooperatif ve onların çalışmalarından çok etkilendik. Kadın kooperatiflerinin tek başına yapamadıkları işleri, bir araya gelerek yapmalarının önünü açmak istiyoruz. Bunlar birbirinden bağımsız kooperatifler. Güçlenmek için birbirleriyle dayanışma içerisinde olabilirler” ifadelerinde bulundu.