Seçer: “5 yılda hiçbir yurttaşım ayrımcılık görmedi”

Seçer: “5 yılda hiçbir yurttaşım ayrımcılık görmedi”

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla Mersinli yurttaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda bir dizi ziyaret gerçekleştiren Seçer, bu kez de Mezitli halkıyla bayramlaştı. Mezitli’de Kuzucubelen, Akarca, Fındıkpınarı, Sarılar ve Tepeköy Mahallelerini gezen Seçer, yurttaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.
İlk ziyareti Mezitli ilçesine bağlı Kuzucubelen Mahallesi’ne gerçekleştiren Başkan Seçer, mahalle halkının bayramını kutladı. Başkan Seçer, herkesin bayramın kutlayarak konuşmasına başladı. Yoğun ilgiyle karşılanan Seçer, ikinci kez seçilmesinin yönetimin istikrarı için önemli olduğuna değinerek, “Bu başkan olarak beni de beraber çalıştığım arkadaşlarımı da onure etti. 12 bin insan çalışıyor. Çalışan ancak görünmeyen birçok kahraman var” diyerek, başarıyı bütün Büyükşehir çalışanlarıyla beraber elde ettiklerini söyledi.

“HALKIN PARASI HALKA AKTARILDI”

Yüksek oranda gelen oyun halkın güveninden kaynaklandığını belirten Seçer, “Bu bizi daha güçlü yaptı, Meclis çoğunluğunu aldık. Olması gereken, üzerinde tartışılmayacak kararlar bile Meclis’ten çıkmıyordu. Televizyon ekranlarından bunu vatandaş izliyordu. Ben bunu anlatsam bu kadar ikna edici olmaz ama orada gördüler” diye konuştu. Mevcut imkanlar içerisinde her şeyi en iyi şekilde yaptıklarını kaydeden Seçer, “Yol da yapıldı, sosyal destek de verildi. Yaşlı insanlara da bakıldı, öğrencilerin de derdi dinlendi, herkese dokunuldu. Belediyeye gelen kaynak bir emanet olarak görüldü. Her kuruşunun vebalinin ağır olduğu bilinciyle halkın parası halka aktarıldı” ifadelerinde bulundu.
Mersin’de yurttaşın adaletli hizmeti görmesiyle oy verdiğini vurgulayan Seçer, şöyle devam etti:
“Bu seçim sonucu; hizmetle, insanlara gitmekle, insanları sevmekle, saymakla, dürüst davranmakla ve onların kalbine girmekle oldu. İkinci 5 yılımızda da bunu sürdüreceğiz. Kuzucubelen’de her zaman yüksek oy alıyoruz. Her tarafa götürdüğümüz eşit hizmeti bu mahalleye de getiriyoruz. Muhtarımız her talebi de bize iletiyor.”

AKARCA MAHALLESİ HALKIYLA BİR ARAYA GELDİ

Ardından Akarca’ya giden Seçer, yurttaşın bayramını kutladı ve taleplerini dinledi. Yaylalarda yazın artan nüfus nedeniyle yaşanabilecek su sorununa ilişkin önlem almak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Seçer, böyle yüksek ve köy yerlerinde bazı şikayetler geliyor, onları da gideriyoruz. Tankerle bile su taşıtıyoruz ve her yere gönderiyoruz” sözlerine yer verdi.

“UYUMLU BİR 5 YIL GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Muhtarların büyük bir çoğunluğunun büyükşehir ile uyumlu çalıştığını ve bu sayede mahallelere hizmetlerin daha hızlı gittiğini hatırlatan başkan Seçer şöyle dedi:
“Muhtarlarımızdan bu yüzden memnunuz. Mersin’de çok büyük değişiklik oldu, 7 ilçe belediye başkanı değişti. Yurttaşa hizmet yaparsan ‘kim tutar seni?’ der ve destek olur ama hizmet yapmasan biletini keser. Büyükşehir, küçük şehir ayrımı olmadan da uyumlu bir 5 yıl geçirmek istiyoruz.” 


“MERSİN’E YAPTIĞIMIZ EN ÖNEMLİ HİZMET AYRIMCILIĞI ORTADAN KALDIRMAK”

Mersin’e yaptıkları en önemli hizmetin ayrımcılığı ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Seçer, bu konuda şöyle dedi:
“Biz ülkede ayrımcılık istemiyoruz. Herkes zarar gördü, millet kavga sevmiyor. Biz bunu hep anlatmaya çalıştık. Meclis toplantılarını izlediniz mi? Her ay kavga ediyorduk, yorulduk. Huzur içerisinde çalışmak enerjimizi de diri tutuyor, kavgayla, gürültüyle bu işler olmuyor. Mersinimize çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersinimiz de ülkemiz de hizmetin en güzeline layık. Bunu hak ediyor, yapacağız ve başaracağız.”
Başkan Seçer ve beraberinde bulunanlar daha sonra, Fındıkpınarı, Sarılar,  Tepeköy Mahallelerini de ziyaret etti.
Bayram ziyaretlerinde; CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz da yurttaşların bayramını kutladı. Kuzucubelen Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Yıldırım, Akarca Mahalle Muhtarı Mehmet Uysal, Fındıkpınarı Mahalle Muhtarı Kenan Dizman, Sarılar Mahalle Muhtarı Mutlu Ayva ve Tepeköy Mahalle Muhtarı Erdem Güner de Büyükşehir’in hizmetlerinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek talep ve isteklerini belirtti.