Dolandırıcılık operasyonda 32 tutuklama

Dolandırıcılık operasyonda 32 tutuklama

MERSİN İZ HABER

Mersin merkezli 10 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonlarında, yakalanarak haklarında işlem yapılan 57 zanlıdan 32’si tutuklanırken, 25 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ortaya çıkartılan suç örgütünün ’sazan sarmalı’ yöntemiyle araç satışı yaptıkları ve sosyal medya platformları üzerinden ’sahte ürün’ ilanı vererek haksız kazanç sağladıkları saptandı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce, yapılan bir şikayeti değerlendirerek çalışma başlattı. Bir süre devam eden teknik takip sonucunda Mersin, Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman’da faaliyet gösterdiği belirlenen dolandırıcılık suç örgütü ortaya çıkartıldı. Yapılan çalışmalardan sonra Mersin merkezli 10 ayrı ilde belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 57 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

30 LÜKS ARAÇ, 17 TAPU ELEGEÇİRİLDİ

Ortaya çıkartılan örgütle ilgili yapılan araştırmada Türkiye genelinde bin 637 olaya karıştıkları saptanan zanlıların 140 banka ve kripto hesabı ortaya çıkarıldı. 7 şirket ortaklığı tespit edilen zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise 17 tapu, 30 lüks araç, 9 tabanca, 130 cep telefonu, 10 bilgisayar, 72 banka kartı, 12 sim kart, 260 bin TL, bin 500 dolar, 44 adet gram altın, 33 tam altın, 8 burma bilezik, 6 altın kolye, çok sayıda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ile 1 adet dron ele geçirildi.

32 ZANLI TUTUKLANDI

Yapılan işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan 57 zanlıdan 32’si tutuklanırken, 25’i ’adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlarda, şüphelilerin suçtan elde ettikleri değerlendirilen yaklaşık 100 milyon lira diğerinde tapu kayıtlarına ve araçlarına el konuldu. Zanlıların kendi aralarında birbirleriyle 150 milyon liralık para hareketliliği de tespit edildi.