Briçin kalbi Mersin’de atıyor

Briçin kalbi Mersin’de atıyor

MERSİN İZ HABER

Her yıl Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve bu yıl 38.’si düzenlenen ‘Uluslararası Mersin Briç Festivali’, start verdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyona, yurt içinden ve yurt dışından toplam 300 civarında sporcu katılması bekleniyor. 18 Eylül’de başlayan ve 22 Eylül’de son bulacak olan etkinlikte, sporcular kıyasıya rekabet edecek.
Bu yıl “Kartlar dağıtılsın, stratejik düşünceler savaşsın” sloganıyla başlayan ve dünyadan ve Türkiye’den pek çok briç severin buluştuğu festivalde toplam 250 bin TL’lik ödül dağıtılacak. 38 yıldır bir gelenek haline gelen etkinlik Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonlarından biri olarak anılıyor.

GÖKAYAZ: “EN UZUN SOLUKLU ETKİNLİKLERİMİZDEN BİR TANESİ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, “Yaptığımız en uzun soluklu etkinliklerden bir tanesi. Bu sene 38.’sini düzenliyoruz. Bu etkinliğe 5 farklı ülkeden; Ukrayna, Bulgaristan, Fransa, Lübnan ve Mısır olmak üzere 5 farklı ülkeden de katılımcılarımız var. Bunun dışında yine ülkemizin 18 farklı ilinden de katılımcılar var. Turnuva boyunca 300 civarında bir katılımcı bekliyoruz” dedi.
18 Eylül tarihinde başlayan festivalin 22 Eylül Pazar günü sona ereceğinin bilgisini veren Gökayaz, “5 gün sürecek ve güzel mücadeleler olacak bir organizasyon olacak. Pazar günü ödül törenimiz olacak. Buraya gelen yarışmacılarla sohbetlerimizde genelde insanların Mersin’den duydukları memnuniyeti dinliyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Bu da hoşumuza gidiyor ve bizi motive ediyor” diyerek, ‘Spor kenti Mersin’de’ pek çok farklı organizasyona imza atacaklarını kaydetti.

KEREM: “UMUT EDİYORUM Kİ BU FESTİVALDE 40’LARI, 50’LERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Mersin Briç Spor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Kerem, Uluslararası Mersin Briç Festivali’nin bu yıl 38.’sini gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Uluslararası Mersin Briç Festivali 5 gün sürecek bir turnuva ve Büyükşehir Belediyemiz gerçekten bu festivalin mükemmel olması için elinden gelen her türlü desteği sunuyor. Kendilerine buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyoruz. Festivalde farklı yarışmalar var. Ülkemizin pek çok kentinden olduğu gibi Bulgaristan’dan, Ukrayna’dan, Mısır’dan, Lübnan’dan ve Fransa’dan katılan sporcular da var. Mersin’e gelen sporcular memnun ayrılıyorlar ve biz de bundan Mersin’in tanıtımı açısından çok büyük mutluluk duyuyoruz. Umut ediyorum ki bu festivalde 40’ları, 50’leri gerçekleştireceğiz” diye belirtti.
Etkinlik 22 Eylül Pazar günü yapılacak olan ödül töreni ile sona erecek.