Oğuz Demirsoy

Oğuz Demirsoy

       

BUKALEMUN KÖPEK BALIĞI


Geçen gece rüyamda korkunç bir kâbus gördüm; şimdiye kadar böylesini hiç görmemiştim. Ve hala o gerginlik ve korkuyu üzerimden atabilmiş değilim; acilen rahatlamaya ihtiyacım var ve belki sizinle paylaşırsam biraz rahatlarım diye düşündüm. Umarım bana kızmazsınız, ama zaten gerçek hayatta böyle şeylerin olması imkânsız! Bu nedenle rahat olun.
Bir bukalemun ile bir köpek balığı, rüya bu ya, sahilde karşılaşıyorlar. Daha önce birbirlerini hiç görmedikleri için hemen savunma ve saldırma stratejilerini gözden geçiriyorlar. Köpek balığı keskin dişlerini gösteriyor; bukalemun ise renkten renge girerek değişim kapasitesini gösteriyor. Sonra bir anda ikisinin de kafasında şimşek çakıyor: “Biz ikimiz birleşirsek kimse bizim önümüzde duramaz!” Ve mucizevi bir şekilde, bir anda bir ışınlanmayla, ikisi tek bir hayvan haline geliyor:
Bukalemun köpek balığı…
Bu yeni hayvan hem çok güçlü, saldırgan, vahşi ve acımasız; hem de çok uyanık, fırıldak, hilekâr ve üçkağıtçı oluyor. Tabii bu şekilde hem tüm hayvanlar alemini korkutuyorlar hem de onları kolayca kandırarak istedikleri her şeyi yaptırıyorlar. Giderek bukalemun köpek balığı ve şürekası hızla hayvanların her şeyine el koyup zenginleşirken ve şatafat içinde yaşarken; diğer hayvanlar yoksul, aciz ve çaresiz hale geliyorlar. Ve durum o kadar dayanılmaz hale geliyor ki; rüyamın tam bu noktasında çığlık atarak ve zıplayarak uyandım ve rüyanın sonunu göremedim.
Şimdi sizi görür ve duyar gibi oluyorum: İçinizden bazıları icat çıkarıp eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmesinler sakın! Sadece hayvanlar alemi ile ilgili bir rüya gördüm ve kendimi rahatlatmak için onu anlattım, içimi döktüm.
Lütfen kimse öküz altında buzağı aramasın. Sadece bir kabus!